Virtuális társkeresés

A VIRTUÁLIS TÁRSKERESÉS hasznos tapasztalatokat is nyújthat a párkeresőknek, mert sokkal gyorsabban lehet párra találni, mint a való életben. Első lépésben érdemes átgondolnod, milyen típusú kapcsolatra vágysz, illetve érett vagy-e komolyabb elköteleződésre. 

Társkeresés előtt:

A regisztráció előtt képzeld el az ideális partnert, akit magad mellett látnál. Ennek meghatározásában segítenek az előző kapcsolatok tapasztalatai és az önismereti munka. Ha valóban hiszel benne, hogy megtalálod az igazit, nagyobb sikerrel jársz, mintha előre végiggondolod, megfelelő-e az önértékelésed.

A társkeresés előtt szükség van ilyen szempontú önvizsgálatra, s ehhez ajánlatos mások (jó barátok, szülők, rokonok, nevelők) véleményét is meghallgatni, s aztán érzelmileg semleges idegen szakember megszólításával "kapcsolatteremtési próbáknak" vetni alá magunkat.

A  tudatos  társkeresés  alapfeltétele  a viszonylag tárgyilagos önismeret és önértékelés, továbbá a hasonlóképpen tárgyilagos  emberismeret.

Társkeresés közben:

A mentális felkészültség része egyrészt része, fontos tudni, milyen helyzetben mit várhatok magamtól, adott helyzetből mit tudok kihozni, mennyire könnyen/nehezen és hogyan tudom megoldani a hirtelen előálló helyzeteket

Társtalálás után:

A párválasztási érettség,  amely megkönnyíti a társkeresést  és a létrejött intim-kapcsolat  tartós fejlesztését.

A kapcsolatot nem elég megtalálni, működtetni is tudni kell. Kellő emberismeret szükséges hozzá.

Miben tudnék segíteni?

Milyen félelmekkel kell megküzdeni?

A társkeresés lelki folyamata.

Lásd meg a jó tulajdonságaidat is és bontakoztasd ki őket!

Érdemes egy kissé mélyebbre ásni, és lelki gubancok után kutatni. Egyedül ez sokszor nehézkes, de így sem lehetetlen. A lényeg az őszinteség: magadat becsapni teljesen felesleges.

Egyéni és/vagy páros alkalmakon tudunk dolgozni a sikeredért/sikeretekért.

Segíthetek a kérdéseidre válaszolni?

A cikk adatai
http://kibekitem.hu/terapiak/virtualis-tarskereses.html
Dátum: 2017. január 27., péntek
Téma: Terápiák